Etusivu
Info
Media

Sähköjänis Kolome on Pieksämäellä kolmatta kertaa pidettävä edistyksellisen musiikin non-profit festivaali. Tapahtuma pidetään torstai 30.elokuuta ja sunnuntai 2.syyskuuta välillä. Tapahtuman järjestää Anti-Mainstream Action (Sähköjänis), Jatsimäki Ry ja Pieksämäen Seutuopisto. Festivaaleille on tulossa soittamaan kaksikymmentä yhtyettä ja viisi deejiitä. Tapahtuma on asiakkailleen ilmainen.

Tänä vuonna musiikkia kuullaan laidasta laitaan neljänä eri päivänä: Torstain avajaisissa soi pitkän linjan konemusiikko Esa Ruohon rauhallinen ambient drone ja Jo' Buddy & Down Home King III:n tunnelmallinen roots blues, jonka viimeisimmän levyn "Grits n' Rattles" Blues News valitsi vuoden blueslevyksi. Perjantaina veturitalleilla soi päälavalla uutta rockia, mm. Bitch Alert, Underwater Sleeping Society, Athletic Arms ja virolainen D-Trash levy-yhtiölle kiinnitetty alternative industrial rockbändi "Evestus And The New Scum". Sivulavalla soittaa agressiiviset konemusiikot Kingoffpop ja Nuclear Sex War. Lauantaina kuullaan konemusiikkia, hiphoppia ja spacerockia, mm. Hidria Spacefolk, Kaucas, Konvehdinmussuttajat ja turkulainen raivokasta konemusiikkia paukuttava Kehoruoska. Sunnuntaina rentoudutaan synteettisen funkin eli "Skweeen" ja lo-fi rockin tahdissa.

Konsepti sai alkunsa vuonna 2005 Pieksämäen Seutuopiston, Anti-Mainstream Actionin ja Jatsimäki Ry:n järjestämällä ”Kokeellisen Musiikin Klubilla” Irish Pub Mollyssä Pieksämäellä. Artistien matkakulut maksettiin ja palkkaus hoidettiin päivärahoilla. Klubi meni hyvin ja sen innoittamana Pieksämäen Seutuopiston Juha Valve kehitti ns. ”Demonstraatioluentosarjan” eli sama homma muokattuna isompaan muotoon. Pian samana vuonna järjestettiin ensimmäinen Sähköjänis ja loppu on historiaa. Ensimmäisenä vuonna kävijöitä oli noin neljäsataa ja toisena noin seitsemänsataa. Pidetään peukut pystyssä tälle vuodelle!

Festivaaliohjelma kokonaisuudessaan:
Hidria Spacefolk, Bitch Alert, Jo' Buddy & Down Home King III, Konvehdinmussuttajat, Kaucas, Kingoffpop, Esa Ruoho, Athletic Arms, Underwater Sleeping Society, Toiminto, Evestus And The New Scum (EST), Jericho Fuzz,  Lady Escape, Nuclear Sex War, Kehoruoska, Lemon Slide, Boys of Caligula feat. PJVM, 20 000 hz, Eero Johannes, V.C., DJ-Squad Swäg Pirates, DJ Evil Jay, DJ B0ZO, DJ Näätähämääjä, VJ Turu Sanoma ja VJ Alien Killer.

Tapahtuman juontaa MC Shakkimatti (STRAIGHT OUTTA WESTSIDE VUOSAARI, BITCHES!)

MIKSI TE TEETTE TÄMÄN MEILLE!?
JA KEITÄ TE OLETTE?

Tapahtuma pyrkii esittelemää uutta ja edistyksellistä musiikkia ilmaiseksi alueilla, jossa sitä on muuten vaikeaa haalia käsiinsä. Kohderyhmänä on 18-30-vuotiaat nuoret aikuiset. Tapahtuman rahoittaa Pieksämäen Seutuopisto, Etelä-Savon Taidetoimikunta ja Jatsimäki Ry. Tapahtumaa hallinnoi Anti-Mainstream Action (Sähköjänis). Joskus myös alkoholituotteet. Pääjengi koostuu näistä: Festivaalijohtaja Julius Valve, Markkinointipäälikkö Timo Huutoniemi, Jatsimäki Ry sekä PMK:n Seutuopiston Juha Valve, Miksaaja Tommi Langen, Nakkikuningatar Julia Watanen sekä Kiljumestari Baby Jesus.

MITEN PIEKSÄMÄELLE PÄÄSEE?

Pieksämäki on rautatiekunta eli junalla ja bussilla pääsee. Jos tulet autolla niin etelästä pääsee Mikkelin ja Kangasniemen kautta, pohjoisesta Varkauden tai Suonenjoen kautta, idästä Varkauden kautta ja lännestä Jyväskylän kautta. Näillä paikkakunnilla on opaste Pieksämäelle. Se on helppoa! Kyllä se siitä! Usko pois!

HALUAN AUTTAA TEITÄ! MITÄ TEEN?

Jos haluat auttaa festivaalin toteutumisessa tavalla tai toisella laita postia osoitteeseen: humanchocolate@gmail.com!

MISSÄS MINÄ SITTEN NUKUN?

Pieksämäen keskustassa aivan festivaalipaikkojen lähettyvillä (Wanhat Weturitallit, Ravintola Galaxy, Kulttuurikeskus Poleeni), ovat Hotelli Savonsolmu osoitteesta Toikantie 9, sekä pienempi ja hiukan edullisempi Hotel Sweet Home Torikatu 12:sta. Nelisen kilometriä keskustasta länteen, Vangasjärven rannalla, on Lomapirtti , jossa myös hotellitason majoitusta tarjolla. Lomapirtiltä vielä kilometri tai pari lisää, valtatie 23:n varrella sijaitsee Lomatrio, jossa motelli, sekä telttailu- ja caravan-alue.
Vuokrattavia mökkejä on ympäri kyliä, mutta melkoisen pitkien matkojen takana. Lähimpänä Partaharjun opiston mökit n. 6km keskustasta.
Mikäli ihan ilmaista majoitusta mielii, Pieksämäen keskustan tuntumasta löytyy Hiekanpää beach (seksikäs hiekkaranta) ja sen ympäriltä roppakaupalla rantapuistikkoa, jossa voi omalla vastuulla telttailla. Kivaa pussikaljailualuetta myös, by the way! Kannattaa myös tutustua kaupungintalon takana olevaan nurmialueeseen, sieltä löytyy Pieksämäen riemukaari.

Lisäinfoa ja yhteystietoja maksullisiin majoituksiin löytänet näistä:
http://www.partaharjunopisto.net/index.php?sivu=palvelut_majoitus
http://www.pieksamaki.fi/kaupunki/matkailu/majoituspalvelut/
http://www.savonsolmu.fi/
http://www.hotel-sweethome.com/
http://www.lomapirtti.fi/
http://www.lomatrio-koskelo.com/


 
VR kuljettaa
www.vr.fi

Matkahuolto kuljettaa
www.matkahuolto.fi

Liftaaminen on halpaa!
www.liftari.org

Kimppakyyti kimppa.netistä
www.kimppa.net

Pieksämäen kaupunki
www.pieksamaki.fipHinnWeb's FinnDiscog
www.phinnweb.org/finndiscog/

Ishkur's Guide to Electronic Music
www.di.fm/edmguide/edmguide.html

Swaeg / Swäg
www.swaeg.net

Sähköjänis @ MySpace
www.myspace.com/sahkojanis